Eşti aici
Augustin Ioan
Augustin Ioan este Prof. univ. dr. la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, unde predă teoria arhitecturii și filosofia spațiului. Cu studii post-universitare la Oxford University, Marea Britanie și University of Cincinnati, OH, în Statele Unite ale Americii a susținut doctorate în istoria arhitecturii (1998) și filosofia culturii (2002). A înființat și coordonat Masteratul de antropologia spațiului sacru la UAUIM; coordonează activitatea școlii doctorale a universității. În 2002 a câștigat concursul pentru proiectarea catedralei patriarhale ortodoxe din București, care se construiește, însă, pe un alt amplasament și după un alt proiect. A primit în 2017 „Premiul Duiliu Marcu” pentru arhitectură al Academiei Române, pentru Catedrala Sf. Filoteia de la Curtea de Argeș, cu necropola regală.
A publicat articole, studii și cărți de autor și colective în România și în străinătate (Sacred Space, CTOS, Etna, CA) pe domeniile sale de specializare, adică arhitectura sacră contemporană și istoria arhitecturii europene în secolul XX. Cea mai recentă carte publicată este...
vezi mai mult +Augustin Ioan este Prof. univ. dr. la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, unde predă teoria arhitecturii și filosofia spațiului. Cu studii post-universitare la Oxford University, Marea Britanie și University of Cincinnati, OH, în Statele Unite ale Americii a susținut doctorate în istoria arhitecturii (1998) și filosofia culturii (2002). A înființat și coordonat Masteratul de antropologia spațiului sacru la UAUIM; coordonează activitatea școlii doctorale a universității. În 2002 a câștigat concursul pentru proiectarea catedralei patriarhale ortodoxe din București, care se construiește, însă, pe un alt amplasament și după un alt proiect. A primit în 2017 „Premiul Duiliu Marcu” pentru arhitectură al Academiei Române, pentru Catedrala Sf. Filoteia de la Curtea de Argeș, cu necropola regală.
A publicat articole, studii și cărți de autor și colective în România și în străinătate (Sacred Space, CTOS, Etna, CA) pe domeniile sale de specializare, adică arhitectura sacră contemporană și istoria arhitecturii europene în secolul XX. Cea mai recentă carte publicată este Temenos. Împrejurul spațiului sacru, București, Paideia, 2017.
vezi mai puțin -