Eşti aici

Lumina și faptele credinței

24 LEI
 
În stoc
0724 550 463

Se doreşte ca acestă carte să fie o călăuză duhovnicească pentru toţi ce-L iubesc pe Hristos şi poartă în ei nădejdea mântuirii. Arhimandritul Cleopa Ilie a fost părintele duhovnicesc al Mănăstirii Sihăstria şi al multor credincioşi timp de peste 50 de ani. A fost un duhovnic al rugăciunii, al cunoaşterii şi al cuvântului viu care trezeşte conştiinţa, care luminează mintea şi dă viaţă . Sfinţia sa porneşte de la minte spre inimă . De aceea, mai întâi învaţă, sfătuieşte, explică şi abia la urmă spovedeşte şi ascultă glasul conştiinţei şi al inimii celor ce vin la el. În această carte, în cele aproximativ 400 de pagini în format A5 se prezintă paisprezece convorbiri ale Arhimandritului Ioanichie Bălan cu Arhimadritul Ilie Cleopa. Sesizăm citind volumul că duhovnicul este sufletul, inima care dă viaţa unei mănăstiri . Autoritatea lui morală, experienţa lui, blândeţea şi meşteşugul lui de a călăuzi...

mai mult  +

Se doreşte ca acestă carte să fie o călăuză duhovnicească pentru toţi ce-L iubesc pe Hristos şi poartă în ei nădejdea mântuirii. Arhimandritul Cleopa Ilie a fost părintele duhovnicesc al Mănăstirii Sihăstria şi al multor credincioşi timp de peste 50 de ani. A fost un duhovnic al rugăciunii, al cunoaşterii şi al cuvântului viu care trezeşte conştiinţa, care luminează mintea şi dă viaţă . Sfinţia sa porneşte de la minte spre inimă . De aceea, mai întâi învaţă, sfătuieşte, explică şi abia la urmă spovedeşte şi ascultă glasul conştiinţei şi al inimii celor ce vin la el. În această carte, în cele aproximativ 400 de pagini în format A5 se prezintă paisprezece convorbiri ale Arhimandritului Ioanichie Bălan cu Arhimadritul Ilie Cleopa. Sesizăm citind volumul că duhovnicul este sufletul, inima care dă viaţa unei mănăstiri . Autoritatea lui morală, experienţa lui, blândeţea şi meşteşugul lui de a călăuzi suflete pentru viaţa veşnică sunt calităţi de necontestat.

Duhovnicul, precum o spune însuşi numele, este un om al Duhului, care poartă în sine pe Duhul Sfânt şi cu ajutorul Lui se luptă cu duhurile răutăţii, pentru ocrotirea şi mântuirea fiilor săi sufleteşti. Sub epitrahilul lui se formează noi călugări, se cresc suflete curate pentru Dumnezeu, se dezleagă păcatele, se călăuzesc cei ce iau crucea lui Hristos. În chilia duhovnicului, ca într-o cămară a duhului, se dau sfaturi de taină, se îndreptează paşii oamenilor pe calea mântuirii, se deschid inimile împovărate, se tămăduiesc răni ascunse, se mângâie sufletele tulburate şi se dezleagă marile întrebări ale vieţii. La orice oră din zi sau din noapte, duhovnicul stă de veghe, se roagă pentru fii săi duhovniceşti, îşi deschide uşa pentru fiecare, împacă, linişteşte, dezleagă, binecuvântează, se jertfeşte şi îşi pune sufletul său garanţie pentru fii săi duhovniceşti.

Părintele Cleopa este considerat, pe drept cuvânt, unul din cei mai iscusiţi duhovnici, sfetnici şi predicatori ai monahismului românesc contemporan. Viaţa sa interioară exemplară, de ascet şi sihastru consacrat, experienţa sa în nevoinţa monahală, vastele sale cunoştinţe scripturistice şi patristice de autodidact, care te uimesc, memoria sa rar întâlnită, blândeţea, dragostea sa de oameni, râvna pentru Dumnezeu şi cuvântul său hotărât, înţelept şi precis, unit cu darul frumoasei vorbiri în grai dulce moldovenesc fac din Arhimandritul Cleopa Ilie o personaliatate în spiritualitatea noastră ortodoxă. În lucrare se regăsesc răspunsuri la întrebări diverse care acoperă o paletă largă de probleme cu care se poate confrunta creştinul ortodox. Aflăm de aici cuvinte de folos legate de creaţie, de căderea omului, de rai şi iad. Ni se vorbeşte despre credinţă, nădejde, dragoste şi har. Viaţa plină de încercări a Preacuvioşiei Sale, statornicia sa în nevoinţă şi cunoaştere, în rugăciune şi cuvânt, în trăire vie şi misiune evanghelică, pastorală au atras în jurul Sfinţiei Sale numeroşi călugări şi credincioşi dornici de cuvânt, de sfătuire, de călăuză spre Hristos şi de mântuire. Aşa s-a făcut că, în aproape cinci decenii de activitate duhovnicească, Părintele Cleopa a creat, fără să ştie cum, un curent ortodox tradiţional de înnoire a vieţii monahale şi creştineşti în mănăstirile şi parohiile din centrul şi nordul Moldovei.

mai puțin  -
5
   ( 0 review-uri)
Data apariției: 
2015
Număr pagini: 
400
ISBN: 
978-606-666-031-0
Tip copertă: 
broșată
Format carte: 
13 x 20 cm
Culoare interior: 
monocrom

Alte cărți din Călăuze duhovnicești

Cititorii noștri au mai cumpărat

Ai întrebări legate de produs?

Ne poți suna la
0724 550 463
Lasă-ne un număr de telefon
Te sunăm noi!
Vrei să ne trimiți un
email?