You are here

Canoane de rugăciune la Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan

Ediție îngrijită de: Pr. Dragoș Bahrim
37 LEI
 
In stock
0724 550 463

„Apostolul iubirii", „Fiul tunetului", Ioan Evanghelistul, Ioan Teologul sau Ioan Bogoslov, cum a fost supranumit cel mai apropiat de Hristos ucenic, care și-a rezemat capul pe pieptul lui Iisus la Cina cea de Taină, trâmbița care a vestit lumii că „La început a fost Cuvântul”, face subiectul cărții de față. În cuvântul de laudă al Sfântului Teodor Studitul care precedă Canoanele propriu-zise, marele propovăduitor al iubirii și al harului, ucenicul Cuvântului lui Dumnezeu, este înfățișat ca fiind cel mai ales dintre Evangheliști, „vulturul lui Dumnezeu", „cercetătorul neajuns al adâncului cerului", „mintea cea înalt văzătoare", „cel ce a vestit îngerilor Întruparea Cuvântului", „oceanul nesfârșit al înțelepciunii", „adâncul cel negrăit al dogmelor", autorul cel mai profund al celei mai înalte teologii. Aceste atribute și laude ale sfântului se regăsesc și în canoanele propriu-zise care...

see more  +

„Apostolul iubirii", „Fiul tunetului", Ioan Evanghelistul, Ioan Teologul sau Ioan Bogoslov, cum a fost supranumit cel mai apropiat de Hristos ucenic, care și-a rezemat capul pe pieptul lui Iisus la Cina cea de Taină, trâmbița care a vestit lumii că „La început a fost Cuvântul”, face subiectul cărții de față. În cuvântul de laudă al Sfântului Teodor Studitul care precedă Canoanele propriu-zise, marele propovăduitor al iubirii și al harului, ucenicul Cuvântului lui Dumnezeu, este înfățișat ca fiind cel mai ales dintre Evangheliști, „vulturul lui Dumnezeu", „cercetătorul neajuns al adâncului cerului", „mintea cea înalt văzătoare", „cel ce a vestit îngerilor Întruparea Cuvântului", „oceanul nesfârșit al înțelepciunii", „adâncul cel negrăit al dogmelor", autorul cel mai profund al celei mai înalte teologii. Aceste atribute și laude ale sfântului se regăsesc și în canoanele propriu-zise care celebrează în persoana sfântului întruchiparea teologiei celei mai adânci a Cuvântului lui Dumnezeu. 
Troparele Născătoarei de la aceste Canoane, de o sensibilitate și delicatețe negrăite, o prezintă pe Născătoarea de Dumnezeu tânguindu-se la cruce împreună cu ucenicul iubit căruia Hristos îi încredințează, ca unui feciorelnic, păzirea Preacuratei Fecioare. Odată cu Canoanele Sfântului Nicodim Aghioritul închinate sfântului, izbucnește lumina Învierii, de vreme ce Sfântul Ioan se prăznuiește pe data de 8 Mai, în plin praznic al Învierii. Fiu adoptiv și duhovnicesc al Maicii Domnului și prin aceasta frate al lui Hristos Însuși și fiu moștenitor al lui Dumnezeu-Tatăl, Sfântul Ioan a moștenit de la Iisus Domnul avuția și vistieria cea mai de preț: iubirea, al cărei Apostol s-a făcut, vestind tuturor, cu fapta, cuvântul și minunile, că Dumnezeu este iubire. Să avem parte, prin aceste Canoane, de rugăciunile și mijlocirile la Hristos ale acestui uriaș sfânt al Bisericii noastre.

see less  -
No votes yet
   ( 0 review-uri)
Categories: 
Prayer books
Publishing date: 
2022
Pages: 
112
ISBN: 
978-606-9746-96-7
Cover type: 
cartonată
Format: 
14,5 x 21 cm
Color: 
monocrom

Customers Also Bought

Do you have question about product?

Call as
0724 550 463
Leave as your number
We will call you
Send us an
email?