Eşti aici

Editura Doxologia
 

Părintele Protosinghel Maxim Morariu ne propune un nou volum de predici, eseuri omiletice ori, dacă vreți, adevărate „plase” catehetice menite să ne prindă sufletele în mrejele năvodului Cuvântului. L-am primit și citit cu încântarea pescarului bătrân ce vede pe țărmul scriiturii, venind dinspre furtună, un frate de corabie. Părintele Maxim nu doar scrie bine, ci și „vede” bine textul Scripturii. Îmi aduce aminte mereu cât de realistă este propovăduirea ca exercițiu de...

... Firește, cartea de față nu este despre acel trafic cotidian al lumii urbane. Dar cum cele din afară corespund cu cele dinăuntru, ne interesează mai mult celălalt blocaj de trafic, din adâncul sufletului. Nu pentru a desființa acest blocaj – nu ne stă nouă în putință asta, iar această carte nu este una de „dezvoltare personală” – ci pentru a-i înțelege puțin mai bine configurația. La urma urmelor, a fi blocat în acest trafic interior înseamnă – ca și în cazul traficului...

Acest calendar de birou cuprinde cuvinte din înțelepciunea Maicii Siluana Vlad, extrase din cărțile și din răspunsurile date pe site-ul Centrului de Formare și Consiliere „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.

Banii strânși din vânzarea calendarului vor fi folosiți la construcția Mănăstirii „Sfântul Siluan Athonitul”, în care va viețui obștea pe care Maica Siluana a format-o și a călăuzit-o până la plecarea sa la Domnul.

Psaltirea în versuri - Dosoftei 400 de ani de la naștere

Arhiepiscopia Iașilor vă așteaptă vineri, 18 octombrie 2024, începând cu ora 18:30, în Sala Iustin Moisescu din Ansamblul Mitropolitan Iași, să luați parte la conferința de lansare a volumelor Dosoftei - Psaltirea în versuri (1673), ediția critică de N.A. Ursu, și Dosoftei - Psaltirea în versuri (1673), ediția facsimil.

Cărți din care se naște din nou și din nou iubirea pentru sfinți

La vremea aceasta străluminată din anul bisericesc când la Iași, „blând oraş de-odinioară, melancolic şi tăcut,/unde fiecare piatră ne vorbeşte de trecut”, câteva sute de mii de mărturisitori și trăitori de Hristos își pleacă genunchii sufletului, stăruind mai întărit în priveghere și în rugăciune, pe lângă Sfânta Cuvioasă Parascheva – „floarea nevestejită a Bisericii lui Hristos”, „luminătoarea Moldovei”, „crin răsădit în grădina de sus”, „pomenitoare a veacurilor”, „Vinerea celor 12 vineri”, ajung către noi și daruri de carte dinspre părintele profesor univ. dr.

Doi Sfinți Tămăduitori la Iași

În fiecare an, sute de mii de pelerini vin la Iași să o întâlnească pe Sfânta Parascheva și să aducă laude lui Dumnezeu, Care este „minunat întru sfinții Săi”. Anul acesta, cu ocazia hramului Sfintei Cuvioase, sunt aduse spre închinare, de la Mănăstirea Sfântul Pavel, din Muntele Athos, moaștele Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon.

Putem spune că a devenit cu adevărat o tradiție ca în fiecare an să punem înaintea cititorilor noi titluri dedicate Sfintei Parascheva și Sfinților care poposesc la Iași cu ocazia hramului.

Pagini