Eşti aici

Iubirea de a trăi. Treptele vieţii

30 LEI Reducere 45%
16.5 LEI
 
În stoc
0724 550 463

Aveţi în faţă o carte de debut, dar o parte din trăirile şi gîndurile a patruzeci de ani dintr‑o viaţă. Este o carte despre om, despre noi, despre realitatea de acum şi dintotdeauna, raportată la modelul divin. Prin ea am vrut să vă împărtăşesc, în felul meu, iubirea de viaţă, să vă amintesc şi să vă reamintesc cine sîntem, cum sîntem, poate cum ar trebui să fim. Amfăcut‑o, uneori, cu duritate, alteori cu seninătate,alteori cu tristeţe, alteori cu umor şi cu diferite alte stări şi atitudini pe care le‑am trăit din plin, într‑o lumecontemporană în care cred că trebuie să se întîmple o schimbare. Care trebuie să‑şi stăpînească graba. Să iasă dintr‑un vîrtej abisal în care pare că a intrat. Să‑şidea seama că nu îşi este scop sieşi. Să‑şi amintească de rădăcinile ei bune şi de Cel care a creat‑o. De învăţăturile pe care trebuie să le urmeze. O lume în care fiecare să‑şi cerceteze propria conştiinţă...

mai mult  +

Aveţi în faţă o carte de debut, dar o parte din trăirile şi gîndurile a patruzeci de ani dintr‑o viaţă. Este o carte despre om, despre noi, despre realitatea de acum şi dintotdeauna, raportată la modelul divin. Prin ea am vrut să vă împărtăşesc, în felul meu, iubirea de viaţă, să vă amintesc şi să vă reamintesc cine sîntem, cum sîntem, poate cum ar trebui să fim. Amfăcut‑o, uneori, cu duritate, alteori cu seninătate,alteori cu tristeţe, alteori cu umor şi cu diferite alte stări şi atitudini pe care le‑am trăit din plin, într‑o lumecontemporană în care cred că trebuie să se întîmple o schimbare. Care trebuie să‑şi stăpînească graba. Să iasă dintr‑un vîrtej abisal în care pare că a intrat. Să‑şidea seama că nu îşi este scop sieşi. Să‑şi amintească de rădăcinile ei bune şi de Cel care a creat‑o. De învăţăturile pe care trebuie să le urmeze. O lume în care fiecare să‑şi cerceteze propria conştiinţă şi, în acelaşi timp, să fie interesat de ce se întîmplă în jur. În care, în loc de a fi ridiculizate, sensibilitatea şi manifestările ei să fie încurajate, gîndirea bună şi concretizările ei, ca şi voinţa bună şi rezultatele ei  să fie valorificate. Şi care să‑şi amintească şi să‑şi dea seama încă de multe altele.

Temele pe care le‑am abordat aici mă frămîntă de mai mulţi ani şi m‑am gîndit mult, cînd mi‑am pus deoparte timp pentru scris sau cînd dorinţa de a scrie m‑a făcut să‑i acord timpul care i se cuvenea, cumle voi transmite. La un moment dat, răspunsul a luat formă de poezie şi a venit prin ritm. Au fost multe variante, elaborate în decurs de cîţiva ani, între 2009 şi 2013, pînă cînd fiecare poezie a ajuns la conţinutul şi forma potrivite pentru mesajul pe care îl avea de purtat. Numărul poeziilor cuprinse în acest volum are o semnificaţie de care nu vă va fi greu să vă daţi seama, dacă aveţi în vedere aspectul religios.

Pentru mine, poezia înseamnă în primul rînd ritm exteriorizat prin cuvînt care poartă un mesaj, un sufluinterior cu autenticitatea, ordinea şi frumuseţea sa, care la mine este aşa cum îl veţi întîlni aici. Rima, pe care nu am insistat în mod special, deşi este prezentă, nu întotdeauna în stil clasic, s‑a organizat după ritm şi aici cred că a avut autoritate formaţia de cercetător lingvist şi filolog pe care o am. Uneori limba veche, uneori sensurile primare ale unor cuvinte au fost singurele pe care le‑am găsit adecvate să exprime ceea ce voiam să spun. Dar, în acelaşi timp, aş vrea să vă fi adus sau readus aminte de faptul că limba noastră nu a răsărit peste noapte, ca noi să putem vorbi şi scrie astăzi cu atît de multe posibilităţi de expresie şi de nuanţare, şi că datorăm mult celor de dinaintea noastră, care au făcut‑o să fie aşa. Tot aşacum omenirea datorează mult epocilor de dinainte, pînă la cele biblice. Şi tot aşa cum cea prezentă ar trebui să fie o bază bună pentru cele viitoare.

Imaginile pe care le vedeţi în această carte şi care sînt parte din ea, au, de asemenea, ritmul lor şi vorbesc în limbajul liniei şi al formelor, prin elemente sugestive, despre mesajele poeziilor pe care le ilustrează. S‑ar cădea să vorbesc mai mult despre ele, dar cred că e mai bine să fie privite şi să descoperiţi relaţionarea cu poezia.

Dintre apropiaţii mei, cărora le‑am dedicat în primul rînd această carte, care este şi suflet din sufletul lor, mama m‑a făcut să văd lumina zilei într‑un fel minunat şi mi‑a fost mereu alături, Carmen este omul care m‑a format într‑un fel minunat, începînd cu felul propriu de a fi, şi m‑a sprijinit cu multă generozitate, cum cred că numai un părinte de suflet poate să o facă, Dedeluş mi‑a întărit convingerile pe care leaveam asupra a ceea ce înseamnă sufletul îngeresc al copilului, către care mereu sîntem chemaţi să ne îndreptăm, ca să fie bine, iar Lucian mi‑a fost alături, sprijin de toate felurile, cum rar se întîmplă, prin ceeace face şi, mai ales, cum face. Prin această dedicaţie, le întorc iubirea, împreună cu o vie recunoştinţă.

Prin dedicaţie, mă gîndesc, de asemenea, la toţi ceicare, după puterea propriului suflet, vor împărtăşi mesajul, imaginea, ideea, atitudinea, trăirea, cuvîntul din această carte.

Mioara Dragomir

mai puțin  -
No votes yet
   ( 0 review-uri)
Data apariției: 
2013
Număr pagini: 
138
ISBN: 
978-606-666-048-8
Tip copertă: 
cartonată
Format carte: 
11 x 19 cm
Culoare interior: 
policromie

Alte cărți din Poezie creștină

Cititorii noștri au mai cumpărat

Ai întrebări legate de produs?

Ne poți suna la
0724 550 463
Lasă-ne un număr de telefon
Te sunăm noi!
Vrei să ne trimiți un
email?