Eşti aici

Episcopat și sfințenie în Antichitatea târzie

Traducere: Adela Lungu
Ediție îngrijită de: Dragoș Mîrșanu
75 LEI
 
În stoc
0724 550 463

„«Sfințenie» este cuvântul-cheie din titlul acestei cărți. Ceea ce Claudia Rapp vrea să demonstreze mai presus de toate este că trăsătura definitorie a conducerii episcopale în Antichitatea târzie nu era poziția politică, profesiunea ortodoxiei, îndeplinirea ritualului, învățarea Scripturii, administrarea averii sau ocrotirea săracilor, ci sfințenia, care stă la baza poziției de episcop. În opinia autoarei, epis-copii erau apreciați ca fiind sfinți în virtutea puterii duhovnicești care le era conferită prin hirotonire, a stilului de viață ascetic pe care alegeau să îl practice și a bunei lucrări de administrare, îngrijire pastorală și filantropie pe care o desfășurau. În consecință, ei au exercitat trei tipuri de autoritate – duhovnicească, ascetică și pragmatică – autoritatea ascetică servind drept «legătură vitală cu cele-lalte două».” (William Klingshirn, recenzie în Bryn Mawr Classical...

mai mult  +

„«Sfințenie» este cuvântul-cheie din titlul acestei cărți. Ceea ce Claudia Rapp vrea să demonstreze mai presus de toate este că trăsătura definitorie a conducerii episcopale în Antichitatea târzie nu era poziția politică, profesiunea ortodoxiei, îndeplinirea ritualului, învățarea Scripturii, administrarea averii sau ocrotirea săracilor, ci sfințenia, care stă la baza poziției de episcop. În opinia autoarei, epis-copii erau apreciați ca fiind sfinți în virtutea puterii duhovnicești care le era conferită prin hirotonire, a stilului de viață ascetic pe care alegeau să îl practice și a bunei lucrări de administrare, îngrijire pastorală și filantropie pe care o desfășurau. În consecință, ei au exercitat trei tipuri de autoritate – duhovnicească, ascetică și pragmatică – autoritatea ascetică servind drept «legătură vitală cu cele-lalte două».” (William Klingshirn, recenzie în Bryn Mawr Classical Review)

*
Claudia Rapp este profesoară de studii bizantine la Universitatea din Viena (din 2011) și directoare adjunctă a Institutului de Studii Medievale al Academiei Austriece de Științe (din 2014). Cercetă-toare a istoriei sociale, culturale și bisericești și recunoscută ca autoritate de prim rang în domeniul studiului hagiografiei și al cultului sfinților, ea a publicat, între altele, Holy Bishops in Late Antiquity: The Nature of Christian Leadership in a Time of Transition (2005, lucrare tradusă în volumul de față) și Brother-Making in Late Antiquity and Byzantium: Monks, Laymen and Christian Ritual (2016).

mai puțin  -
No votes yet
   ( 0 review-uri)

Prezentare media

⭕ LIVE: Dialoguri livrești – Vocația și funcția episcopului în primele secole creștine

Data apariției: 
2023
Număr pagini: 
446
ISBN: 
978-606-9746-47-9
Tip copertă: 
cartonată
Format carte: 
14,5 x 23 cm
Culoare interior: 
monocrom

Alte cărți din Historia Christiana

Cititorii noștri au mai cumpărat

Ai întrebări legate de produs?

Ne poți suna la
0724 550 463
Lasă-ne un număr de telefon
Te sunăm noi!
Vrei să ne trimiți un
email?