Eşti aici

Deslușiri omiletice din opera Sfântului Grigorie Palama - Vol. I

33 LEI
 
În stoc
0724 550 463

Volumul de față este dedicat predicilor la sărbătorile Maicii Domnului. Este bineștiută dragostea pe care Sfântul Grigorie a avea pentru Maica Domnului. De aceea, am decis ca primul volum să fie întrețesut pe marginea acestor omilii.

Nu am gândit această carte ca pe un manual dedicat predicatorilor, deși pe alocuri mi-am permis unele îndemnuri de a proiecta mai mult gândirea Sfântului Grigorie în predica de azi. Cred că aceste predici sunt un diamant al omileticii bizantine și nu pot fi tratate cu indiferență de cineva care își dorește să fie în linia de gândire a Părinților. Pe alocuri, textul Sfântului Grigorie este greu, aproape cu neputință de înțeles dacă nu i de acordă un timp și un răgaz suficient. Nu avem de-a face cu orice autor de predici, ci avem de-a face cu cel care a știut să își folosească întreaga înțelepciune, atât cea duhovnicească, cât și cea omenească, în lupta pe...

mai mult  +

Volumul de față este dedicat predicilor la sărbătorile Maicii Domnului. Este bineștiută dragostea pe care Sfântul Grigorie a avea pentru Maica Domnului. De aceea, am decis ca primul volum să fie întrețesut pe marginea acestor omilii.

Nu am gândit această carte ca pe un manual dedicat predicatorilor, deși pe alocuri mi-am permis unele îndemnuri de a proiecta mai mult gândirea Sfântului Grigorie în predica de azi. Cred că aceste predici sunt un diamant al omileticii bizantine și nu pot fi tratate cu indiferență de cineva care își dorește să fie în linia de gândire a Părinților. Pe alocuri, textul Sfântului Grigorie este greu, aproape cu neputință de înțeles dacă nu i de acordă un timp și un răgaz suficient. Nu avem de-a face cu orice autor de predici, ci avem de-a face cu cel care a știut să își folosească întreaga înțelepciune, atât cea duhovnicească, cât și cea omenească, în lupta pe care a dus-o cu vrăjmașii Tradiției isihaste. Nu avem, așadar, în față, atunci când îi citim omiliile, un simplu predicator. Păstorul Tesalonicului a pus în acest predici multa sa cercare în arena luptelor dogmatice și duhovnicești. De aceea, am simțit nevoia să citesc printre rânduri și să-i înțeleg adânca sa dragoste pentru învățătura de credință. Unul dintre gândurile cele mai adânci care reiese în urma citirii predicilor sale este că dreapta învățătură de credință este fundamentală pentru mântuirea fiecărui credincios.

Autorul

mai puțin  -
No votes yet
   ( 0 review-uri)
Data apariției: 
2023
Număr pagini: 
246
ISBN: 
978-630-301-056-4
Tip copertă: 
broșată
Format carte: 
14 x 20,5 cm
Culoare interior: 
monocrom

Ai întrebări legate de produs?

Ne poți suna la
0724 550 463
Lasă-ne un număr de telefon
Te sunăm noi!
Vrei să ne trimiți un
email?