You are here

Spovedania și iertarea!
 

Desigur că toate slujbele din fiecare seară a acestei prime săptămâni, ce imploră mila lui Dumnezeu în detrimentul dreptății Sale, sunt bine-primite și mult așteptate de sufletele noastre. Însă, pe lângă slujbele, postul, rugăciunea și faptele bune care sunt „meniul duhovnicesc” pregătit de Sfinții Părinți pentru noi, în perioada postului mai există și câteva gustări între „mese” de care nu trebuie să uităm: citirea de cărți duhovnicești și meditarea la ele.

La începutul Postului Mare căutăm (sau ar trebui să o facem) spovedania și iertarea mai mult decât de obicei, iar acest lucru se datorează numai și numai Învierii lui Hristos. Nu te poți apropia de o asemenea sărbătoare fără să fi postit, fără să te fi spovedit, fără să fi iertat și să fi fost iertat. Iar gândul pocăinței, al iertării și al mărturisirii poate ajunge la noi și printr-un cuvânt bun sau o carte bună. De aceea, săptămâna aceasta, Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei ne întâmpină cu o serie de cărți despre spovedanie, pocăință și Sfânta Euharistie.

Campania intitulată „Spovedania și iertarea” adună 30 de titluri specifice perioadei Postului Mare, care-l ajută pe credincios să se apropie în bună rânduială de curățirea sufletului. Ușile pocăinței se deschid doar în fața celui care vine cu smerenie și bate cu nădejdea că Hristos Iisus cel Înviat îl așteaptă dincolo. Dar, întâi de toate, ca să poți ajunge înaintea acestor uși de care vorbim trebuie să te pregătești, în prealabil. Nu te poți duce la o întâlnire (și nu orice fel de întâlnire, ci cu Hristos) decât bine pregătit – spovedit, iertat și împărtășit. Desigur că toate slujbele din fiecare seară a acestei prime săptămâni, ce imploră mila lui Dumnezeu în detrimentul dreptății Sale, sunt bine-primite și mult așteptate de sufletele noastre. Însă, pe lângă slujbele, postul, rugăciunea și faptele bune care sunt „meniul duhovnicesc” pregătit de Sfinții Părinți pentru noi, în perioada postului mai există și câteva gustări între „mese” de care nu trebuie să uităm: citirea de cărți duhovnicești și meditarea la ele.

Tocmai acest lucru își dorește Editura Doxologia să facă săptămâna acesta și în cele care urmează, să îndestuleze sufletele credincioșilor cu titluri specifice postului la un preț special. Lacrimile pocăinței, Rugăciunea vameșului, Rânduiala Sfinte Spovedanii, Hrana credința și postul, Zece cuvântări bisericești la Postul Mare sunt doar câteva dintre cărțile duhovnicești pe care le puteți descoperi săptămâna aceasta pe edituradoxologia.ro. 

 
Read other articles about: spovedanie, iertare, pocăință