Eşti aici

Peștișorul auriu

29 LEI Reducere 70%
8.7 LEI
 
În stoc
0724 550 463

Această poveste îl învață pe micuțul tău cât de important este să aprecieze eforturile celor din jurul lui și să fie recunoscător pentru ceea ce are.

„O vorbă spune că nemulţumitului i se ia darul. Te-ai gândit vreodată ce vrea să însemne asta? Să te întreb ceva: ai primit vreodată un dar, un cadou, iar tu i-ai spus celui care ţi l-a dat că nu îţi place, că vrei altceva?... Iar dacă ai făcut asta, ţi-a fost luat darul imediat şi n-ai mai primit nimic înapoi? Să spunem că un tată îi cumpără copilului, din ultimii bani pe care îi are, o pereche de patine cu rotile. Fuge apoi spre casă nerăbdător, să se bucure de bucuria copilului său. Când colo, ce să vezi? Copilul ia patinele în mână, se uită o clipă la ele, apoi le aruncă într-o parte şi începe să strige: „Nu vreau modelul asta, eu vreau altele!”... „Altele” înseamnă nişte patine cu mult mai scumpe, pentru care tatăl său...

mai mult  +

Această poveste îl învață pe micuțul tău cât de important este să aprecieze eforturile celor din jurul lui și să fie recunoscător pentru ceea ce are.

„O vorbă spune că nemulţumitului i se ia darul. Te-ai gândit vreodată ce vrea să însemne asta? Să te întreb ceva: ai primit vreodată un dar, un cadou, iar tu i-ai spus celui care ţi l-a dat că nu îţi place, că vrei altceva?... Iar dacă ai făcut asta, ţi-a fost luat darul imediat şi n-ai mai primit nimic înapoi? Să spunem că un tată îi cumpără copilului, din ultimii bani pe care îi are, o pereche de patine cu rotile. Fuge apoi spre casă nerăbdător, să se bucure de bucuria copilului său. Când colo, ce să vezi? Copilul ia patinele în mână, se uită o clipă la ele, apoi le aruncă într-o parte şi începe să strige: „Nu vreau modelul asta, eu vreau altele!”... „Altele” înseamnă nişte patine cu mult mai scumpe, pentru care tatăl său nu a avut bani. Dar pe copil nu-l interesează asta. El o ţine pe a lui, el vrea „altele”...

Un bunic dă să intre într-o farmacie. Se opreşte în prag, stă o clipă, apoi se întoarce şi intră în magazinul alăturat, unde, după ce-şi numără bănuţii din buzunar, cumpără o pungă cu bomboane. Porneşte grăbit către casă, oprindu-se din când în când să-şi mai tragă sufletul. Nici nu deschide bine uşa apartamentului că îşi strigă, gâfâind, nepoţelul. Copilul le ia, se uită la ele, după care le aruncă pe masă spunând: „Eu voiam bomboane de ciocolată, nu de-astea”. Nicio clipă nu se gândeşte că bunicul a renunţat să-şi cumpere doctoriile de care are atâta nevoie şi i-a cumpărat lui bomboane...

Ce crezi? Ar trebui ca tatăl să-i ia patinele, să le ducă înapoi la magazin şi să nu-i mai cumpere nimic în schimb? Ori bunicul să dea înapoi bomboanele şi să-şi cumpere medicamente?

Da, poate aşa ar trebui să facă, după cum spune proverbul: nemulţumitului i se ia darul...

Dar, vezi tu, nici tatăl, nici bunicul nu vor proceda aşa. Amândoi vor face încă un efort pentru a-şi vedea fericit copilul pe care îl iubesc atât de mult. Dar oare copilul va înţelege asta? Oare cum ar fi fost mai bine să facă şi tatăl şi bunicul?

Pentru a înţelege mai bine, am să-ţi spun povestea peştişorului auriu. Lui i-a fost dăruită cea mai frumoasă mare în care să trăiască. Şi, mai presus de frumuseţea mării, i-a fost dăruită libertatea. Dar ce crezi că a făcut peştişorul auriu cu toate astea? Să vedem...”

(fragment din carte)

mai puțin  -
No votes yet
   ( 0 review-uri)
Data apariției: 
2015
Număr pagini: 
21
ISBN: 
978-606-666-408-0
Tip copertă: 
cartonată
Format carte: 
21 x 29,5 cm
Culoare interior: 
color

Alte cărți din Colecția Prichindel

Cititorii noștri au mai cumpărat

Ai întrebări legate de produs?

Ne poți suna la
0724 550 463
Lasă-ne un număr de telefon
Te sunăm noi!
Vrei să ne trimiți un
email?