You are here

Sfinții – adevărați eroi și modele de urmat pentru copii
 

„Viața Fericitei Xenia din Sankt Petersburg” descrie în cuvinte alese și imagini deosebite o iubire ce poate servi tuturor drept model, plină de devotament față de Dumnezeu și față de soț.

Părinții doresc să formeze în pruncii lor un caracter frumos și puternic pentru a trăi o viață fericită, iar copiii urmează exemplul părinților și al celor din jur, dar și al eroilor din cărți. În volumul „Viața fericitei Xenia din Sankt Petersburg povestită copiilor” ni se propune un altfel de erou, unul atipic pentru benzile desenate din zilele noastre, dar atât de întâlnit în creștinismul ortodox strămoșesc – sfântul. 

Viața unui sfânt este greu de înțeles pentru oamenii mari, darămite pentru cei mici, însă autorul Alexandru Tkacenko reușește să capteze atenția prin povestea de iubire dintre doi soți nobili, respectați în Sankt Petersburg, și anume Xenia și Andrei Teodorovici.

De obicei, eroii din cărțile pentru copiii sunt răzbunători, mândri, ei reușind prin inteligența și calitățile lor suprafirești să biruie personajele negative. În viața unui sfânt nu găsim însă asemenea însușiri, pentru că armele și ajutoarele lor sunt iubirea, smerenia și credința lor în Dumnezeu. Aceste calități ar trebui să le învețe copiii încă de mici, iar Editura Doxologia încearcă prin aceste vieți de sfinți povestite juniorilor să aducă în prim-plan și altfel de modele.