You are here

„Sfântul Nicolae și cele nouă monede de aur” îi învață pe cei mici cum trebuie făcută milostenia
 

O poveste care a circulat mult timp pe cale orală și pe care toți copiii ar trebui să o cunoască, pentru că prin intermediul ei descoperă cât de minunat este să dăruiești.

Cei mici învață cum trebuie făcută milostenia de la un profesor care excelează în această virtute, și anume Sfântul Nicolae sau Moș Nicolae, cum mai este cunoscut în cercurile selecte ale iubitorilor de cadouri.

Acesta este unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai iubiţi sfinţi din istorie. Deşi cultura de astăzi i-a stricat mult imaginea şi l-a transformat în Moşul Crăciun vesel care aduce daruri doar copiilor cuminţi, el rămâne în memoria creştinilor drept sfântul blând şi milostiv, care vine repede în ajutorul celor aflați în necazuri. „Sfântul Nicolae și cele nouă monede de aur” de Jim Forest este o carte care îi ajută pe copii să se întâlnească cu adevăratul Moş Crăciun, care a devenit atât de iubit de oameni nu doar pentru că aduce bucurie celor din jur, ci și pentru că a urmat cu adevărat exemplul lui Hristos, în cuvânt şi în faptă.

Cartea are niște ilustrații cu adevărat deosebite, care fac trimitere la icoanele pictate pe sticlă. Acest lucru se datorează faptului că ilustratorul, Vladislav Andrejev, este și iconograf, și profesor.  

Cea mai cunoscută istorisire despre Sfântul Nicolae – cea despre care se vorbește în această carte – ne spune despre grija lui de a ajuta o familie care nu avea nici o zestre pentru cele trei fete. Este o poveste care a circulat mult timp pe cale orală și pe care toți copiii ar trebui să o cunoască, pentru că prin intermediul ei pot învăța cât de minunat este să dăruiești.

„Poveştile bine spuse, precum aceasta despre Sfântul Nicolae, sunt daruri pentru copiii noştri, din care ei primesc exemple de vieţi trăite cu folos. Mă rog ca cititorii să afle cu adevărat cine este acest om pe care îl ştim astăzi ca Moş Crăciun şi să ajungă să-l cunoască mai mult ca om al lui Dumnezeu.” (Jane Meyer, autoare de cărți pentru copii).