Eşti aici

Sfânta Parascheva nu-l întreabă pe cel care-i cere ajutorul dacă este de un neam sau altul!
 

Sfânta Parascheva nu-l întreabă pe cel care-i cere ajutorul dacă este de un neam sau altul, nici dacă este bărbat sau femeie, bogat sau sărac, mai puțin sau mai bine pregătit sau altceva de acest fel. Îl întreabă dacă are credință în ajutorul care vine de la Dumnezeu.

Sfânta Parascheva a ajutat prin minunile ei și pe greci, și pe bulgari, și pe slavi, și pe români, devenind astfel o legătură de dragoste și pace între mai multe popoare, din nefericire confruntate cu conflicte. Pentru aceasta, este iubită de toți și adăpostește sub aripile dragostei ei pe toți, constituind astfel un exemplu real și nedezmințit de dragoste purtată tuturor fără deosebire, asemănătoare dragostei Domnului nostru Iisus Hristos și a Bisericii Mame a Lui. Exemplul ei reprezintă o invitație vie și puternică pentru a-l imita, adresată nouă tuturor celor de azi care, de multe ori, suntem atrași în discriminări neîngăduite de Hristos și tratăm în mod diferit pe unii față de alții.

Sfânta Parascheva nu-l întreabă pe cel care-i cere ajutorul dacă este de un neam sau altul, nici dacă este bărbat sau femeie, bogat sau sărac, mai puțin sau mai bine pregătit sau altceva de acest fel. Îl întreabă dacă are credință în ajutorul care vine de la Dumnezeu și dispoziția de a lăuda pe Dăruitor, urmărind tot restul vieții să împlinească poruncile Sfintei Evanghelii.

Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic

Citește alte articole despre: Sfânta Parascheva, rugaciune