Eşti aici

„Ne vedem la Mitropolie” cu părintele Dumitru Ichim
 

Vineri, 27 octombrie, începând cu ora 16.00, în Sala Sinaxar a Muzeului Mitropolitan din Iași va avea loc o nouă întâlnire desfășurată sub genericul „Ne vedem la Mitropolie”.

De data aceasta, evenimentul are în prim plan lansarea cărților „Grădina cu îngeri și sfinți”, de Florica Bațu Ichim și „Scaunul gol dintre noi”, tot de Florica Bațu Ichim, alături de părintele Dumitru Ichim. 

Întâlnirea, organizată de Sectorul Cultural și de Comunicații Media, se va desfășura chiar în prezența autorului, preotul Dumitru Ichim, doamna preoteasă fiind plecată în Împărăția lui Dumnezeu din anul 2010.

Părintele Ichim s-a născut la 14 august 1944 în comuna Dărmănești, județul Bacău. Și-a făcut doctoratul cu părintele Dumitru Stăniloae, după care a plecat peste Ocean, iar de peste 50 de ani activează în Canada, ca preot și animator al Câmpului Românesc de la Hamilton. În această calitate, a colaborat cu mari oameni de cultură din exil, precum Mircea Eliade, Vintilă Horia, mitropolitul Bartolomeu Anania.

De o viață, părintele face versuri din orice, el introducând în cultura română haiku-ul și continuând sonetele lui Voiculescu. A fost căsătorit cu poeta Florica Bațu și este tată a șase copii. A colaborat la reviste importante de literatură din România, și la cele în limba română din Canada și Statele Unite ale Americii și are zeci de volume de poezie, proză, publicistică și teologie. Poezia sa și poezia doamnei preotese au fost întotdeauna apreciate de critica literară.

Întâlnirea „Ne vedem la Mitropolie” va fi moderată de Cassian Maria Spiridon, Președintele Uniunii Scriitorilor din România, filiala Iași. La aceeași masă vor mai sta Lucia Cifor, profesor la Universitatea „Al. I. Cuza”, Ilie Moisuc, lector la Universitatea „Al. I. Cuza” și Mircea Platon, redactor-șef la revista „Convorbiri literare”. 

Intrarea la eveniment este liberă în limita locurilor disponibile.

Citește alte articole despre: lansare de carte, Editura Doxologia, doxologia