Eşti aici

Gheorghe Simon - un poet al luminii -
 

A trecut la cele veșnice poetul Gheorghe Simon, un om al rugăciunii lirice născut și crescut în sânul Mănăstirii Agapia.

A trecut la cele veșnice poetul Gheorghe Simon, un om al rugăciunii lirice născut și crescut în sânul Mănăstirii Agapia. Profesor de limba franceză la Școala „Nicolae Grigorescu” din Agapia, Gheorghe Simon a publicat versuri în mai multe reviste de cultură, cum ar fi România literară, Convorbiri literare, Timpul, Dilema Veche, precum și două volume de poezii religioase la Editura Doxologia: Teofania și Liturghia clipei. A primit și numeroase distincții, cum ar fi premiul revistelor Luceafărul, Ateneu, Tribuna. A fost membru fondator și redactor-șef adjunct al revistei Opinia studențească, membru fondator al Fundației Culturale „Ion Creangă” și membru al Uniunii Scriitorilor din România. Gheorghe Simon a fost cetățean de onoare al comunei Agapia și al orașului Târgu Neamț.

Într-o vreme în care poezia ajunge de multe ori să fie sufocată de cuvinte goale, lirica lui Gheorghe Simon a fost, este și va rămâne o oază de normalitate şi de întoarcere la frumuseţea creştină a fiinţei. Poezia religioasă a lui Gh. Simon izvorăşte dintr-o credinţă profundă, cu temeiuri teologice foarte bine stăpînite. Poetul autentic şi foarte cultivat, prin cunoştinţe multiple din literatură şi din alte arte, se înscrie în registrul modernismului cu un ermetism de o mare fineţe.

Transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate și-L rugăm pe Hristos cel înviat din morți să-l așeze în rândurile drepților pe acest minunat și sensibil poet al luminii, Gheorghe Simon.

Citește alte articole despre: poezie, poezie crestina