Eşti aici

Fă-ți copilul creștin!
 

Nu spune că „cititul Bibliei este pentru călugări. Oare îmi voi transforma copilul într-un călugăr?”. Nu. Nu este necesar ca el să fie călugăr. Fă-l creștin!

Nu spune că „cititul Bibliei este pentru călugări. Oare îmi voi transforma copilul într-un călugăr?”. Nu. Nu este necesar ca el să fie călugăr. Fă-l creștin! De ce îți este frică de ceva atât de bun? Toată lumea are nevoie să cunoască învățăturile Scripturii și acest lucru este valabil în special pentru copii. Chiar și la vârsta lor sunt expuși la tot felul de nebunii și exemple rele care vin prin intermediul surselor de distracție cotidiene. Copiii noștri au nevoie de remedii pentru toate aceste lucruri! Suntem atât de preocupați de școlarizarea copiilor noștri... Ce bine ar fi dacă am fi la fel de râvnitorica să îi creștem în învățătura Domnului!

Și apoi ne întrebăm de ce culegem fructe atât de amare după ce ne-am crescut copiii obraznici, imorali, necuviincioși și vulgari... Să nu se întâmple aceasta niciodată! Ci să luăm aminte, în schimb, la îndemnul Sfântului Pavel, de a-i crește în învățătura Domnului. Să le dăm un tipar pe care să îl urmeze; să îi învățăm încă din primii ani să studieze Biblia.

Fragment extras din cartea „Modele pentru biserica de acasă - Cum să-ți clădești o familie ortodoxă”