Eşti aici

Despre sfârșitul lumii
 

Cu cât mai mulți oameni aleg viața fără Dumnezeu, cu atât mai repede se apropie [vremurile] ultimei alegeri. Pământul va înceta să nască pâine din pricina răutății locuitorilor lui. Întreaga natură va striga la Dumnezeu din cauza fărădelegilor omenești. Pe tărâmul vieții vor crește spini și mărăcini.

Voi remarca doar faptul că mulți sunt îngrijorați de această temă (sfârșitul lumii), dar dintre cei care vorbesc și se gândesc în mod obsesiv la ea, puțini au început să trăiască în acord cu aceste idei și puțini sunt cei care au mișcat măcar un deget, îngrijindu-se de mântuirea sufletelor lor. Ori aceste idei doar la aceasta îndeamnă și obligă.

Dacă mâine ar trebui să stau la judecata lui Dumnezeu și să răspund cum am trăit, prin ce am trăit și dacă am trăit în Duhul lui Dumnezeu, oare mi-aș mai face griji de economii și de clădiri? Or acum, în  general, lumea doar la acestea se gândește, puțini mai trăiesc în Duhul lui Dumnezeu, chiar și în Biserică, chiar și dintre cei care slujesc la altare, chiar și printre monahi. Analizați-vă lumea interioară, oare frica de Dumnezeu vă ghidează gândurile și acțiunile? Oare dragostea față de Dumnezeu și de oameni stau la baza existenței voastre? Iată pecetea pe care ne-o pune zilnic modul nostru de viață, iată pecetea pe care ne-o aplicăm noi înșine pe sufletele, inimile și mințile noastre, apropiind sau îndepărtând venirea lui antihrist. Pecetea lui nu va face decât să o materializeze pe cea pe care ne-am pus-o noi înșine; nimeni nu poate să ne mântuiască sau să ne piardă fără consimțământul nostru.

Când oamenii trăiesc fără Dumnezeu, viața lor devine un iad, iar iadul de aici este succedat de cel din veșnicie.

Cu cât mai mulți oameni aleg viața fără Dumnezeu, cu atât mai repede se apropie [vremurile] ultimei alegeri. Pământul va înceta să nască pâine din pricina răutății locuitorilor lui. Întreaga natură va striga la Dumnezeu din cauza fărădelegilor omenești. Pe tărâmul vieții vor crește spini și mărăcini. Trebuie să păstrăm Duhul lui Dumnezeu, iar Acesta ne va oferi bucurie, pace, dragoste, înfrânare și toate celelalte, în Dumnezeu și pentru Dumnezeu. Doar acestea nu vor fi mistuite de foc* și doar acestea vor da mărturie de alegerea făcută de inimile noastre, iar buletinele, pașapoartele, numerele și pecețile – toate vor arde fără de urmă.

Este indubitabil faptul că lumea se îndreaptă cu o viteză uriașă spre Înfricoșătoarea Judecată. Războiul se desfășoară în mod văzut și nevăzut, dar el se duce pentru suflete, nicidecum pentru orice altceva.