Eşti aici

Trei lucruri pe care le putem învăța exclusiv online
 

Pune stop, apasă x și străduiește-te ca fiecare informație parcursă de creierul tău să fie selectată cu grijă. Timpul este valoros și nu poate fi dat înapoi, iar dacă tot îl petreci în divertismentul online, caută să fie de calitate, să fie motivațional, să-ți aducă mintea în inimă și trupul în mijlocul naturii.

Cum să citești fără să înțelegi? Cum să te rogi fără să crezi? Cum să iubești fără să te jertfești? - Trei lucruri pe care le putem învăța exclusiv online!

O astfel de listă poate continua la nesfârșit, însă trist și îngrijorător este faptul că adevărul acestor cuvinte face parte din viața noastră obișnuită. Este o fățărnicie cu care ne îmbrăcăm zilnic, arătându-ne reciproc care ce îmbunătățiri a mai adus acestei haine nedemne statutului de creștin.

1 Citim fără să înțelegem!

În decursul unei zile suntem expuși la enorm de multă informație pe care, din păcate, reușim să o parcurgem imparțiali –  trecem ușor de la știri cu un puternic impact emoțional negativ (crime, războaie, boli etc.) la panseluțe, flori, bucurie, cățeluși drăguți, faze comice și așa mai departe.

Pune stop, apasă x și străduiește-te ca fiecare informație parcursă de creierul tău să fie selectată cu grijă. Timpul este valoros și nu poate fi dat înapoi, iar dacă tot îl petreci în divertismentul online, caută să fie de calitate, să fie motivațional, să-ți aducă mintea în inimă și trupul în mijlocul naturii. Când a fost ultima oară când ai privit cerul, în special seara, sau mai bine zis când ai admirat cerul?! Ochii tăi au și ei nevoie de „divertisment”, iar cerul înstelat este unul dintre spectacolele gratuite oferite zilnic de natură. 

2 Ne rugăm fără să credem!

Când te-ai rugat și ai crezut că ceea ce spui este adevărat, se va întampla, iar cererile tale nu sunt doar niște formule magice, ci un dialog cu o Persoană reală, vie, atotprezentă?

Părinții duhovnicești ne recomandă ca, măcar cu o jumătate de oră înainte de rugăciune, să ne adunăm în liniște gândurile, pentru ca timpul petrecut în genunchi să nu fie unul marcat de lipsa atenției și neroditor. Este un sfat bun pe care îl ignorăm cu desăvârșire. De cele mai multe ori rugăciunea devine un banal „scroll” duhovnicesc fără să dăm „click” pe nici o „postare”.

3 Iubim fără să ne jertfim!

Am citit rugăciunea, dar... nu m-am rugat. Paginile s-au mișcat și inima a rămas neclintită. Mintea a urmărit rândurile, dar nu a înțeles nimic. Și dacă ne tot obișnuim să „scroll-ăm” rugăciunea, cum să se miște inima și sufletul nostru către iubirea adevărată care se jertfește, care cere un efort maxim, când noi nu reușim să facem un efort minim?