Eşti aici

Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei. Din file de istorie în pagini de Sinaxar

23 LEI
 
În stoc
0724 550 463

Mitropolitul Iosif Naniescu s-a înscris prin faptele sale în rândul personalităților de prim rang din istoria Bisericii Ortodoxe Române, iar prin viața sa în ceata Sfinților.
Ca mitropolit al Moldovei (1875-1902) Sfântul Iosif a păstorit într-o perioadă de transformări politice, sociale, economice și culturale ale societății românești, cu evenimente de o importanță deosebită pentru istoria neamului și a Bisericii (Independența din 1878, recunoașterea Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române în 1885). S-a remarcat prin realizări deosebite, între care amintim: terminarea Catedralei Mitropolitane din Iași și aducerea aici a moaștelor Sfintei Cuvioase Parascheva, restaurarea Bisericilor „Sfinții Trei Ierarhi” și „Sfântul Nicolae Domnesc” din Iași, mutarea Seminarului „Veniamin” în fostul palat domnesc, situat lângă catedrală. A desfășurat o frumoasă activitate pastoral-culturală și mai ales o...

mai mult  +

Mitropolitul Iosif Naniescu s-a înscris prin faptele sale în rândul personalităților de prim rang din istoria Bisericii Ortodoxe Române, iar prin viața sa în ceata Sfinților.
Ca mitropolit al Moldovei (1875-1902) Sfântul Iosif a păstorit într-o perioadă de transformări politice, sociale, economice și culturale ale societății românești, cu evenimente de o importanță deosebită pentru istoria neamului și a Bisericii (Independența din 1878, recunoașterea Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române în 1885). S-a remarcat prin realizări deosebite, între care amintim: terminarea Catedralei Mitropolitane din Iași și aducerea aici a moaștelor Sfintei Cuvioase Parascheva, restaurarea Bisericilor „Sfinții Trei Ierarhi” și „Sfântul Nicolae Domnesc” din Iași, mutarea Seminarului „Veniamin” în fostul palat domnesc, situat lângă catedrală. A desfășurat o frumoasă activitate pastoral-culturală și mai ales o activitate filantropică deosebită, care l-a făcut iubit de popor.

mai puțin  -
5
   ( 0 review-uri)
Data apariției: 
2018
Număr pagini: 
218
ISBN: 
978-606-666-717-3
Tip copertă: 
broșată
Format carte: 
16,5 x 23 cm
Culoare interior: 
policromie

Cititorii noștri au mai cumpărat

Ai întrebări legate de produs?

Ne poți suna la
0724 550 463
Lasă-ne un număr de telefon
Te sunăm noi!
Vrei să ne trimiți un
email?