Eşti aici

Săptămâna altfel în viața creștinului!
 

În această săptămână de post aspru, de îngenunchieri de gânduri și suflete, este un bun prilej pentru noi să citim, mai mult decât de obicei, cărți duhovnicești.

Săptămâna Pătimirilor este una cu totul și cu totul deosebită, plină de slujbele frumoase de denii, care ne ajută să mergem pe urmele Mântuitorului, să retrăim pas cu pas ultimele momente, pentru ca mai apoi să ne bucurăm de Praznicul Învierii. În această săptămână de post aspru, de îngenunchieri de gânduri și suflete, este un bun prilej pentru noi să citim mai mult decât de obicei cărți duhovnicești.

Putem să renunțăm la o oră de televizor pentru câteva pagini ce ne aduc aminte și de viața duhovnicească, de o altă dimensiune în afara celei pur materiale, o dimensiune a vieții pe care sufletul nostru o cunoaște și o dorește arzător.

De asemenea, sărbătoarea Învierii Domnului este și un moment în care ne revedem cu membrii familiei, cu prietenii, într-un cuvânt cu cei dragi, de ce să nu încercăm anul acesta să le oferim celor apropiați nouă și o carte, pe lângă bucatele care ne stau apetisante pe masa. Anul acesta Editura Doxologia își dorește să se apropie și mai mult de noi, de cei care citim, dar și de cei care încă nu au descoperit frumusețea acestei îndeletniciri culturale, intelectuale, spirituale. Așadar, cu mic cu mare, să ne luăm la întrecere să vedem cine citește mai mult, dar și să discutăm pe marginea subiectelor duhovnicești și să împărtășim și celorlalți ceea ce descoperim zi de zi, în viață, în cărți, în biserică, la școală, la locul de muncă, în surâsul soarelui, în orice loc și în orice oră.

Să răspândim bucuria pentru ca am cunoscut ce este tristețea! Să citim, să descoperim, să cunoaștem, pentru a putea să ne bucura de Praznicul Învierii!