Eşti aici

Dumnezeu totdeauna se pleacă spre noi, dar ne găsește ocupați!
 

Dumnezeu Se coboară peste oameni foarte des! În timpul oricărei acțiuni pe care o face omul, dar mai ales când încearcă să lucreze virtutea, Dumnezeu, coborând, dorește să Se sălășluiască în om. În timp ce se roagă, acasă, în biserică sau în alt loc, Dumnezeu Se pleacă spre om.

Dumnezeu Se coboară peste oameni foarte des! În timpul oricărei acțiuni pe care o face omul, dar mai ales când încearcă să lucreze virtutea, Dumnezeu, coborând, dorește să Se sălășluiască în om. În timp ce se roagă, acasă, în biserică sau în alt loc, Dumnezeu Se pleacă spre om. Dar, cu părere de rău, Dumnezeu nu găsește loc potrivit în casa sufletului și în cămara inimii, deoarece ceea ce facem nu e cu adevărat pentru Dumnezeu. Dumnezeu Se pleacă spre tine când ești în biserică și te găsește ocupat: ești cu gândul la copii, la afaceri, la bani, la casă.

Dumnezeu vine în inima ta, și ea este ocupată! Chiar când te rogi nu Îl vezi pe Dumnezeu; când faci milostenie, o faci pentru laudă și mândrie, uiți că e pentru viața viitoare; când înveți pe cineva, scapi din vedere modelul principal: pe Iisus Hristos; când te spovedești și împărtășești, o faci din tradiție. Până la moarte nu ai învățat să mulțumești, ci doar să îți pară rău pentru tot ce ai făcut în viață!

Este bine, dragi cititori, ca locul lui Dumnezeu: inima, sufletul și mintea noastră, să fie întotdeauna îndreptate către El, să fie așternut cu dragoste, acoperit cu smerenie și umplut cu fapte bune, astfel Dumnezeu cu bucurie Se va sălășlui în casa noastră și bucuria va domni ca o împărăteasă atotcuprinzătoare!

Citește alte articole despre: oameni ocupati, Dumnezeu