Eşti aici

Apariție în premieră mondială la Editura Doxologia
 

La Editura Doxologia a apărut o nouă carte din seria de autor Pr. Placide Deseille – „Cununa binecuvântată a anului creștin”, lucrare publicată în limba română în premieră mondială (înainte de ediția în limba franceză). 

Editura Doxologia propune cititorilor români o carte surprinzătoare; o carte destinată unui public larg – clerici și credincioși (inițiați, dar și neinițiați), care doresc să aprofundeze sau să descopere noi sensuri ale fragmentelor evanghelice citite în timpul Sfintelor Liturghii, din perspectiva unui călugăr catolic (din spațiul occidental) covertit la ortodoxie. Este vorba de „Cununa binecuvântată a anului creștin” a Părintelui Placide Deseille, traducere din limba franceză de Felicia Dumas.

Părintele Arhimandrit Placide Deseille este unul dintre cei mai mari teologi ortodocși contemporani şi un părinte duhovnicesc căutat atât de credincioşii din spațiul apusean, cât și de cei din spațiul răsăritean. El este cunoscut în lumea întreagă pentru convertirea sa spectaculoasă, neașteptată la ortodoxie (despre care vorbește în volumul „Mărturia unui călugăr ortodox”, Doxologia, 2011) și e apreciat pentru cărțile sale de teologie vie, aplicabilă în viața de zi cu zi. Pr. Placide a fost monah catolic, şi, după un studiu constant în domeniul teologiei patristice, s-a convertit. Acum, el păstorește Mănăstirea Sfântul Antonie cel Mare şi Mănăstirea Solan din Franța, metocuri ale Mănăstirii Simonopetras din Sfântul Munte Athos.

„Cununa binecuvântată a anului creștin” conţine numeroase predici rostite de autor în ultimii 10-15 ani, pe parcursul întregului an bisericesc, în duminici și sărbători, în cele două mănăstiri. Cartea, ce prezintă într-o formă accesibilă un conținut profund duhovnicesc, este împărţită în șase secvențe, ce subliniază orânduirea lor în funcție de diverse perioade ale anului (începutul anului liturgic, Postul Crăciunului, Botezul Domnului, Postul Mare, Paștile și perioada de după Rusalii). Toate acestea reprezintă „simple cateheze, familiare, pe înțelesul tuturor”, după cum spune însuși autorul.

Cartea Părintelui Placide Deseille, „Cununa binecuvântată a anului creștin, va atrage, cu siguranță cititorii prin perspectiva clară, limede și concisă a predicilor, prin stilul oral păstrat după transcriere, dar, mai ales, prin prospețimea, vigoarea și autenticitatea duhovnicească inestimabilă.

Volumul se adaugă precedentelor trei titluri din seria de autor Pr. Placide Deseille publicate la Editura Doxologia: „Mărturia unui călugăr ortodox - convorbiri cu Jean Claude Noye”; „Credinţa în Cel Nevăzut”; „Monahismul ortodox. Principiile de bază și practica”, care s-au bucurat de un real succes în rândul publicului cititor.