Eşti aici

5 motive să citești cărți duhovnicești!
 

Bun! Și acum că mașina de spălat face treabă în locul tău, iar mașina de făcut pâine te anunță când poți să începi să pregătești cina, cu siguranță că ai mai mult timp de pierdut pentru tine. Asta dacă vei alege să urmărești tot felul de clipuri pe youtube (de divertisment) sau vei juca câteva jocuri inofensive, preț de două, trei ceasuri. Însă mai ai o variantă! Ca începând de astăzi să câștigi timp pentru propria veșnicie, citind cărți duhovnicești! Iată câteva motive pentru care cititul este important pentru dezvoltarea armonioasă a sufletului tău.

De ce acum cititul este mai important ca oricând?

Pentru că, ne place să recunoaștem sau nu, devenim din ce în ce mai leneși, ne folosim mult mai puțin capacitatea creierului decât o făceam cu câțiva ani în urmă și lăsăm „mașinile” să gândească pentru noi. Iar când folosesc termenul de „mașini” mă gândesc la telefonul mobil, de preferabil smart, televizorul (smart și el), mașina de spălat și multe alte obiecte ce ne înconjoară și ne fac viața mai ușoară, inclusiv laptopul de pe care scriu aceste rânduri. Cu siguranță cei care le-au creat au vrut să-i ușureze munca omului și astfel să beneficieze de mai mult timp liber pentru a se dezvolta pe alte planuri.

...........

Bun! Și acum că mașina de spălat face treabă în locul tău, iar mașina de făcut pâine te anunță când poți să începi să pregătești cina, cu siguranță că ai mai mult timp de pierdut pentru tine. Asta dacă vei alege să urmărești tot felul de clipuri pe youtube (de divertisment) sau vei juca câteva jocuri inofensive, preț de două, trei ceasuri. 

Însă mai ai o variantă! Ca începând de astăzi să câștigi timp pentru propria veșnicie, citind cărți duhovnicești! Iată câteva motive pentru care cititul este important pentru dezvoltarea armonioasă a sufletului tău.

  1. Citind cărți duhovnicești, calitatea rugăciunii se va îmbunătăți notabil, deoarece ele au același scop ca și rugăciunea, și anume, de a-l apropia pe om de Dumnezeu și de semeni.
  2. Citind cărți duhovnicești, vei afla mai multe despre Ortodoxie și vei reuși mult mai ușor să înțelegi ce se întâmplă în biserică, de ce facem anumite gesturi și așa mai departe.
  3. Citind cărți duhovnicești, viața și comportamentul tău față de semeni se va schimba în bine și vei reuși să înțelegi mai ușor neputințele celor din jur (colegi, prieteni, familie etc.)
  4. Citind cărți duhovnicești, vei înțelege din ce în ce mai mult că ai un suflet și mai ales că acesta are nevoie de hrană, ca și trupul.
  5. Citind cărți duhovnicești, vei găsi mii de exemple de oameni care au trecut în viață prin aceleași greutăți și probleme ca și tine, iar rezolvarea acestora a venit întotdeauna prin mâna nevăzută a lui Dumnezeu.

 

Mă opresc aici cu cele 5 motive pentru care cititul de cărți duhovnicești este sănătos. Cu siguranță că mai sunt și multe altele, pe care aștept să le descoperi și tu și să le împărtășești și celorlalți.

PS. Mai ai 50 de minute în care poți să citești liniștit, până când se termină programul de la mașina de spălat!

Citește alte articole despre: carti duhovnicesti, citit, bun de citit