Eşti aici

Mântuire și fast-food
 

Noi consumăm hrana şi băutura în moduri ce nu sunt bune pentru noi în calitate de copii ai lui Dumnezeu.

Probabil, ne-am șters din memorie, dar Biblia ne spune că păcatul a intrat în lume împreună cu abuzul de mâncare. Totul s-a schimbat atunci când Adam şi Eva nu au putut să îşi controleze pofta. Ei au mâncat din fructul oprit, încălcând porunca lui Dumnezeu, şi noi încă le urmăm exemplul rău. Mâncarea este un lucru bun, nu este nimic rău la ea. Problema este că o folosim pentru alte scopuri decât cele pentru care a creat-o Dumnezeu.

Noi consumăm hrana şi băutura în moduri ce nu sunt bune pentru noi în calitate de copii ai lui Dumnezeu. Adevărul este că noi toţi avem o problemă să ne controlăm stomacul și papilele gustative într un fel sau altul. Nu este de mirare că restaurantele de tip all you can eat sunt atât de populare. Porţiile de la restaurante sunt atât de mari, încât cea a unui singur individ ar putea adesea hrăni o mică familie.Acest fapt este de o ironie tristă într-o lume în care mulţi, în ţările în curs de dezvoltare, încă mor de foame sau sunt subnutriţi. 

Evident, avem nevoie de hrană pentru a trăi. Dumnezeu ne dă fructe, legume, carne, cereale etc. pentru a ne ţine în viaţă, ca să putem să ne apropiem mai mult de El şi unul de celălalt. Mâncarea bună cere o companie plăcută şi există un motiv întemeiat pentru care organizăm un festin mare de Crăciun, de Paşti şi de Ziua Recunoştinţei, precum şi torturi deosebite pentru zilele de naştere şi lumânări pentru cinele aniversare. Mâncatul împreună îi aduce pe oameni mai aproape unul de altul.

Același lucru este adevărat şi despre relaţia noastră cu Dumnezeu. Toate Bisericile creştine au o formă de comuniune, fie că se numește Cina Domnului, Misa sau Sfânta Euharistie. Noi comemorăm şi ne hrănim cu moartea şi Învierea lui Iisus Hristos, atunci când ne adunăm să mâncăm Trupul Său şi să bem Sângele Său. Diferite grupuri de credincioşi interpretează sensul slujbelor diferit, dar creştinismul răsăritean este fericit să se închine în faţa tainei.