Eşti aici

De ce o scrisoare către rockeri?
 

O mărturisire despre propria convertire a unui actor şi rocker american, Jonathan Jackson (câştigător a 5 premii Emmy pentru interpretarea din serialul General Hospital, cunoscut si din rolurile pe care le-a avut in alte filme precum Nashville, Tuck Everlasting sau Insomnia, unde a jucat alături de Al Pacino şi Robin Williams).

Hristos este Calea, Adevarul şi Viaţa. Cine caută adevărul este pe cale, trăind viaţa adevărată întru Hristos. O mărturisire despre propria convertire a unui actor şi rocker american, Jonathan Jackson (câştigător a 5 premii Emmy pentru interpretarea din serialul General Hospital, cunoscut si din rolurile pe care le-a avut in alte filme precum Nashville, Tuck Everlasting sau Insomnia, unde a jucat alături de Al Pacino şi Robin Williams).

La ȋnceputul anului viitor Editura Doxologia va publica volumul Taina Artei. A deveni artist dupa Chipul lui Dumnezeu, scrisă de Jonathan Jackson. Un fragment din carte: „Golirea de multele sale iluzii şi false identităţi este un demers care îl pregăteşte pe artist să primească forţa creatoare a Duhului într-un chip mai profund. Îl ajută să primească o altă viziune decât cea personală şi îi dăruieşte îndrăzneala de a o urma, chiar dacă viziunea pune la îndoială preconcepţiile sau limitările sale fireşti. Fiecare situaţie în viaţă se rezumă în final la a te goli (kenosis) şi a deveni viu pentru forţa mai mare a harului. Căsătoria, de exemplu, este o formă incredibilă de asceză: omul este zilnic chemat să se lepede de dorinţele sale de dragul celui iubit. Creşterea de copii este o altă formidabilă formă de asceză. Nu poţi rămâne un artist centrat pe propria persoană dacă doreşti să-ţi creşti copiii cu dăruire şi deliberare. Va trebui să mori faţă de propriile dorinţe şi să învii dorinţelor unui Dumnezeu ce iubeşte necondiţionat. În viaţa noastră, totul – ocupaţia, visele, relaţiile, triumfurile şi încercările – ne este dat pentru ca să putem deveni vii frumuseţii şi tainei iubirii lui Hristos.”

Pentru a intra ȋn povestea unui actor şi rocker convertit, pentru a ȋnțelege că sincerele căutări ale lui Dumnezeu nu rămȃn fără răspuns, ne-am gȃndit să facem publică şi scrisoarea către rockeri, ȋn trei părți, a Părintelui Răzvan Andrei Ionescu, care dincolo de deschiderea sinceră, profundă către cei etichetați prea ȋn pripă, poate fi şi o pregătire aperceptivă pentru primirea cărții Taina Artei. A deveni artist dupa Chipul lui Dumnezeu şi a autorului ei ȋn Romȃnia, la Iaşi.

Citește alte articole despre: Jonathan Jackson, arta, actor, rocker