Eşti aici

Biblioteca Pelerinului!
 

Biblioteca Pelerinului este un mic dar pentru toti pelerinii care de-a lungul anilor au făcut ca această sărbătoare să fie ca o zi Națională a Ortodoxiei Românești.

Dragi cititori!

Zilele acestea ne-am gândit să fim mai aproape de voi prin intermediul cărților Doxologia, în format electronic. De aceea, în perioada aceasta vă așteptăm pe site-ul Editurii Doxologia, unde din biblioteca pelerinului puteți descărca și citi gratuit cărțile dedicate Sfintei Cuvioase Parascheva. Un mic dar pentru toti pelerinii care de-a lungul anilor au făcut ca această sărbătoare să fie ca o zi Națională a Ortodoxiei Românești.

Cele opt titluri pot fi citite online pe site-ul edituradoxologia.ro sau pot fi dowloadate în format pdf. Biblioteca pelerinului este modul prin care încercăm să ne apropiem duhovnicește unii de alții.

Dacă veți avea curiozitatea să intrați pe site veți găsi 3 cărți dedicate miilor de mărturi ale închinătorilor, care ani la rând au venit să o roage, să-i mulțumească celei care, prin rugăciunile ei, le-a oferit ocrotire și ajutor atunci cand nimeni altcineva nu mai putea (Binefacerile Sfintei Cuvioase Parascheva vol. I, II și III). Pe de altă parte, puteți descărca două versiuni (din limba greacă și arabă) a vieții Sfintei Cuvioase Parascheva, precum și un volum complex intitulat „Cuvioasa Parascheva, Sfânta populară a Ortodoxiei în istoria şi evlavia poporului român” ce cuprinde o radiografie completă a vieții Sfintei, un istoric detaliat al moaștelor Sfintei Cuvioase Parascheva, precum și percepția populară asupra acestui mare odor ce se află în Catedrala Mitropolitana din Iași.

Un alt volum care poate fi descărcat gratuit este dedicat iubitorilor de muzica psaltică, și anume: „Cântări din slujba Sfintei Preacuvioase Parascheva de la Iași”. Și, nu în ultimul rând, puteți descărca și „Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva”, o rugăciune care cu siguranță ne va ajuta să devenim pelerini în sufletele noastre.

Așadar, Biblioteca Pelerinului este un mic pas făcut de Editura Doxologia către pelerinii din țară și străinatate, care nu vor putea să ajungă anul acesta la Iași, un mic pas care sperăm să ne aducă împreună în urcușul nostru duhovnicesc către Hristos.

 

Citește alte articole despre: Sfânta Parscheva, Cuvioasa Parascheva de la Iași