Eşti aici

Anotimpurile vieții
 

Astăzi: În ce anotimp al vieții ești? Când anume se poate ca roadele din viața ta să fie culese pentru folosul altora?

Îmi place toamna. Când vine toamna, sunt inundat de amintiri calde despre apa fierbinte clocotindă din vase mari și despre cum o ajutam pe bunica să pregătească păstăile și să le pună în borcane. Vremea recoltei după o primăvară și o vară în care au fost semănate și au crescut era rodnică și satisfăcătoare. Vremea recoltei ne învață și despre principiile spirituale. După cum există o vreme potrivită pentru a strânge roșiile, pentru a săpa cartofii, pentru a tăia porumbul și pentru a strânge fructele pământului, există anotimpuri de recoltă și în viața creștină.

Devenim pregătiți să trecem mai departe ca răspuns la chemarea Domnului recoltei de a intra în câmpul deja copt și de a strânge cele mai importante roade din univers: omul care se pocăiește. În lectura evanghelică de astăzi, aflăm că Domnului „I S-a făcut milă” (Matei 9, 36) de popor – îi aminteau de oile pierdute. Deși poporului evreu i se dăduseră Scripturile, profeții și templul închinării, ei se rătăciseră de turmă. Ca răspuns, Hristos le spune apostolilor de curând adunați să meargă și să împărtășească mesajul Împărăției.

Iisus nu i-a trimis pe apostoli pur și simplu să predice – El le-a dat putere și să vindece. El a avut o viziune strategică, îndrumându-i să îi slujească mai întâi pe evrei; recolta dintre neamuri avea să vină mai târziu, după Cincizecime.

Hristos, Domnul tuturor, știe totul despre recoltă și chemarea lui către noi este clară: secerișul este mult și grâul este copt – vom lucra în lan pentru ca recolta să nu se strice, Doamne ferește!

Astăzi: În ce anotimp al vieții ești? Când anume se poate ca roadele din viața ta să fie culese pentru folosul altora? Să ne facem treaba în mod activ și angajat cultivând, semănând și curățând terenul inimii noastre, pregătindu-l pentru a fi plantat și cules. Atunci vom fi pregătiți și capabili să Îl ajutăm pe Domnul Secerișului în lucrarea Lui în lume.

Citește alte articole despre: credinţă, toamna se culeg roadele