Textul de față abordează un domeniu fundamental din activitatea misionară a Bisericii Ortodoxe Române și anume cel al instrumentelor moderne pe care aceasta le poate folosi în vederea instruirii tinerei generații în materie de credință, într-o societate tot mai versatilă, fluidă și mobilă... Despre această temă, de nișă, tabere creștine, nu avem studii cu adevărat profunde și analitice în literatura ortodoxă românească.
Eşti aici
tineri
Este important pentru noi astăzi, când lumea exterioară exercită asupra simțurilor noastre o putere fantastică de împrăștiere în cele din afară, să încercăm să ne interiorizăm, să ne adunăm mintea din împrăștierea ei pentru a o ajuta să coboare în inimă. Cum să-ți cobori mintea în inimă?! Este aceasta o figură de stil, o metaforă? Da, însă o metaforă care exprimă o mare realitate. Mintea, după cum ne învață Părinții ascetici, este o energie a inimii, își are sediul în inimă. Omul se concentrează în inima sa, se recapitulează pe sine, cu toată ființa, în...
Cunoaste-L pe Domnul Cel Viu, pe viu!
Sală arhiplină, la cea de-a doua conferință susținută de părintele Zaharia Zaharou la Iași
Dacă miercuri seară părintele arhimandrit Zaharia Zaharou de la Mănăstirea ortodoxă „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex - Marea Britanie a susținut la Centrul „Providența” conferința „Lacrimile. Tămăduirea persoanei”, în această seară a vorbit în fața unui public numeros despre „Cele 3 perioade ale vieții duhovnicești cu referire la învățăturile Sfântului Siluan și ale Părintelui Sofronie Saharov”. La eveniment au participat preoți, profesori, părinți consilieri, precum și foarte mulți tineri.