Eşti aici

Editura Doxologia prezentă la a 23-a ediţie a Târgului Gaudeamus
 

În perioada 16-20 noiembrie 2016, Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei îşi aşteaptă vizitatorii la standul său de la cea de-a 23-a ediţie a Târgului de carte Gaudeamus, din Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti.

Sute de titluri ale editurii ieşene, publicate în colecţiile deja consacrate - Viaţa în Hristos. Pagini de FilocaliePatristicaDuhovniculPărinţi athoniţi, ori în colecţii noi precum Teologie şi EcologieAgoraEseuScriptură, Tradiţie, Liturghie se află la îndemâna tuturor cititorilor. "Editura ieşeană Doxologia a venit din nou la Bucureşti, la Târgul de carte Gaudeamus, cu o ofertă bogată. Avem atât cărţi pentru copii, excelent ilustrate de artişti plastici de seamă din România, cât şi cărţi de spiritualitate, cărţi de teologie şi tot ceea ce este folositor pentru ca de la acest târg oamenii să plece şi cu un îndrumar pentru suflet. Avem programate şi câteva evenimente importante desfăşurate în jurul cărţii Vârstele iubirii care va fi lansată mâine, 19 noiembrie 2016, la târgul de carte Gaudeamus, iar astăzi, mâine şi poimâine avem în orar nişte ateliere despre poveşti de dragoste unde ìi aşteptăm să participe pe toţi cei care iubesc sau cei care vor să înveţe ce înseamnă iubirea", a declarat Ioana Stoian, referent marketing în cadrul Centrului Cultural Misionar Doxologia.

"Cred că astăzi România are nevoie de dragoste, de vindecare şi de iertare"

Primul atelier din seria „Poveşti de Dragoste. Mihai Neamţu & invitaţii săi” organizat de Editura Doxologia a avut loc astăzi, 18 noiembrie, de la ora 17.30, când sociologul Mirel Bănică, scriitoarea Daniela Şontică şi teologul Radu Preda au vorbit despre poveşti care inspiră, de la istoria bunicii până la cupluri celebre.

Mihail Neamţu, autorul cărţii Vârstele iubirii, ne-a declarat: "Atelierele sunt importante pentru că acolo înveţi cel mai bine. Este cunoaşterea experienţială, cum i se spune. Cred că astăzi România are nevoie de dragoste, de vindecare şi de iertare, şi de-o practică cotidiană a acestor virtuţi. Până la urmă, "Iubeşte-ţi aproapele" este o poruncă, nu este un sfat, nu e o recomandare. E chiar o poruncă! Încercăm să aducem aici oameni care au o experienţă de viaţă bogată, dar în plus au şi o cunoaştere largă, literară, oameni care vin din zona teologiei, filosofiei şi nu numai, care să ne spună care sunt cele mai frumoase poveşti de dragoste din experienţa lor şi din cunoaşterea lor."

Următorul atelier va avea loc mâine, sâmbătă, 19 noiembrie, de ora 11.00, la standul editurii, iar lansarea cărţii Vârstele iubirii se va desfăşura în sala Bursa de contacte Gaudeamus tot mâine, începând cu ora 18.30. Atunci vor fi prezenţi, alături de autor, mai multe personalităţi publice, printre care Monica Pillat şi Grigore Cartianu.